2024.03.23

Falafeln Caprese salátával és avokádó krémmel 

A legújabb diétás ebédajánlóban együtt felfedezhetjük több ország jellegzetes finomságait. 

A törökök kedvencét a falafelnt összepárosítottam a mexikóiak avokádókrémjével illetve az olaszok Caprese salátájával. 


Az eredmény fergeteges ízélmény! 

Az elkészítése :

A falafeln:
1 vöröshagymát felaprítok és olajban üvegesre párolom. Magasabb falú mixeredénybe teszem egy leszűrt konzerv csicseriborsóval fél csomag összeaprított petrezselyemlevéllel egy evőkanál szezámpasztával és botmixerrel pürésítem. Átteszem egy nagyobb tálba ahol majd össze tudom gyúrni. Sózom borsozom teszek hozzá 2-3 evőkanál lisztet fél teáskanál őrölt köményt és fahéjat egy evőkanál pirított szezámmagot. Mindezt jól összegyúrom és lefedve a hűtőbe teszem 24 órára. Másnap vízes kézzel gombócokat formázok és forró olajban kisütöm.
egy adag: 160 Kcal

A Caprese saláta:
2-3 nagyobb paradicsomot felkarikázok egy zacskó mozzarella sajtot is. Vékonyabb tálban egymásra fektetem elcsúsztatva majd sózom borsozom és aceto balsamicoval meglocsolom illetve pár kanál extra szűz olívaolajjal. A végén tépett bazsalikommal szórom a tetejét.
az egész tál amit itt láttok 321 Kcal

Az avokádó krém:
100 gramm natur vajkrémhez egy avokádó húsát teszem fél citrom levét sózom borsozom és botmixerrel pűrésítem.
100 g 157 Kcal 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el